Mercedes-Benz Vito E-Cell Van

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için "Mercedes-Benz Vito E-Cell Van için Ürünler" bölümüne bakın. 

Genel Bakış:

Mercedes-Benz Vito E-Cell Van, 41 kWh bataryaya sahiptir ve gerçek dünya koşullarında 84 mil menzil sağlar. Mercedes-Benz Vito E-Cell Van, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Tip 2 şarj standardını kullanır. Mercedes-Benz Vito E-Cell Van, hızlı şarj yeteneklerine sahip değildir. Tip 2 giriş, evde veya halka açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj edilirken kullanılır. Mercedes-Benz Vito E-Cell Van`ın şarj girişi sol tarafta - ön kısımda bulunur.

Yavaş / Hızlı: Tip 2
Maks. AC 1-faz hızı: 7.4 kW
Maks. AC 3-faz hızı: 7.4 kW

 

Mercedes-Benz Vito E-Cell Van, hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, bir 3-pin-to-Tip 2 kablosu aracılığıyla gerçekleşirken, hızlı şarj için bir Tip 2-to-Tip 2 kablosu gerekecektir, bunlardan biri aracınızla birlikte ilk satın aldığınızda dahil edilebilir. Alternatif olarak, bağlı bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

Mercedes-Benz Vito E-Cell Van'ınızı şarj etmek için sürücü, konektörü girişe takar. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları/işyeri şarj cihazları herhangi bir ek işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj olmaya başlar.

Öte yandan, halka açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirecektir - bu, bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, ödeme yap-şarj et cihazları kullanıcının temassız kartını sunmasını gerektirir. Araç, bağlantı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj olmaya başlayacaktır.

Mercedes-Benz Vito E-Cell Van'ın şarj edilmesi ne kadar sürer?

Mercedes-Benz Vito E-Cell Van, Tip 2 AC şarjı için 1-faz 7.4 kW yerleşik bir şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz kapasitesine sahip olabilir ancak evde şarj ederken bu pek kullanışlı değildir, çünkü evlerin büyük çoğunluğunun elektrik beslemesi 1-fazdır. 7.4 kW'dan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak sorun değildir, ancak Mercedes-Benz Vito E-Cell Van yalnızca 7.4 kW'a kadar şarj olabilir. Aşağıdaki tablo, 7.4 kW AC'ye kadar güç kabul eden Mercedes-Benz Vito E-Cell Van'ı şarj etmek için yaklaşık süreleri göstermektedir. Süreler %100 şarj içindir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Yok

Yok

saat

6 saat

12 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamların bir kılavuz olduğunu lütfen unutmayın. Mercedes-Benz Vito E-Cell Van'in şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - öncelikle, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalı, bu da şarj sürelerinin tamamen gösterge niteliğinde olmadığını gösterir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, araçtaki mevcut şarj durumu ve yukarıda belirtilen batarya ömrünüzü koruyan güvenlik kısıtlamaları yer alır.

Mercedes-Benz Vito E-Cell Van'in şarj maliyetleri:

Standart 41 kWh bataryaya sahip Mercedes-Benz Vito E-Cell Van'in şarj maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve batarya kapasitesi ve sağlığı, bataryanın yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca, evde şarj için standart bir tarif olan 28p/kWh'yi varsayarlar.

Tür Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £11.34 13.51p
Halka Açık Hızlı N/A N/A

Mercedes-Benz Vito E-Cell Van için halka açık şarj ağı:

Birleşik Krallık'ta halka açık EV şarj noktaları yaygın olarak mevcuttur. Bazı şarj noktaları ücretsizdir ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişir, ancak çoğu kullanım öncesinde bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim genellikle ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı aracılığıyla sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucuları kurmaya başladı, bu da bazı şarj noktalarının hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelir.

Şarj tarifeleri bir bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyet içerir.


Mercedes-Benz Vito E-Cell Van için Evde Şarj:

Mercedes-Benz Vito E-Cell Van, Type 2 konektörü ile donatılmıştır, bu da bir Type 2 ev şarj noktası veya 3-pin-to-Type 2 kablosuna ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung şu çözümleri sunar:

Vorsprung Akıllı WallBox Type 2, 32A'da 7.4kW çıkışa sahip eviniz için bağlı bir şarj noktasıdır. Akıllı Wallbox, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama ile birlikte gelir ve planlı şarj, farklı şarj modları ve daha fazlası gibi özellikler sunar!

Vorsprung Wallbox Type 2 uygulama entegrasyonu dışında aynı özelliklere sahiptir. Basit ve anlaşılır, tak ve çalıştır bir çözümdür.

Vorsprung Untethered Socket, Type 2 soketidir – bu çözüm, zaten bir kablosu olan veya sık sık kamu ağlarında şarj edenler için harikadır, çünkü hem kamu hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Socket, 7.4kW'a kadar çıkış sağlar.

Vorsprung 3-Pin to Type 2 Charger, geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür – standart UK-3-Pin prizine takmanız yeterlidir! Vorsprung 3-Pin to Type 2 Charger, 6A ile 13A arasında şarj seçeneği sunan bir amperaj seçicisine sahiptir.


Mercedes-Benz Vito E-Cell Van için Şarj Cihazları Satın Al
Bloga dön