BMW 330e

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için, "BMW 330e için Ürünler". 

Genel Bakış:

BMW 330e, gerçek dünya menzili 31 mil olan 12 kWh bir bataryaya sahiptir. BMW 330e, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Tip 2 şarj standardını kullanır. BMW 330e'nin hızlı şarj yetenekleri yoktur. Tip 2 girişi, evde veya kamuya açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj ederken kullanılır. BMW 330e'nin şarj girişi sol tarafta - önde bulunur.

Yavaş / Hızlı: Tip 2
Maks AC 1-faz oranı: 3.7 kW
Maks AC 3-faz oranı: 3.7 kW

 

BMW 330e, hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, 3-pin-to-Tip 2 kablo ile yapılırken, hızlı şarj için Tip 2-to-Tip 2 kablo gerekecektir, bunlardan biri aracı ilk satın aldığınızda dahil olabilir. Alternatif olarak, bağlı bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

BMW 330e'yi şarj etmek için sürücü, konnektörü girişe takar. Araç, bağlantının hatalı olmadığından, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları/işyeri şarj cihazları ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj olmaya başlar.

Öte yandan, kamuya açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirecektir - bu, bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullanıcının temassız kartını sunmasını gerektiren ödeme-olarak-kullan şarj cihazları olabilir. Araç, bağlantıyı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj olmaya başlayacaktır.

BMW 330e'nin şarj edilmesi ne kadar sürer?

BMW 330e, Tip 2 AC şarj için 1-faz 3.7 kW yerleşik bir şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz yeteneğine sahip olabilir ancak bu evde şarj ederken kullanışlı değildir, çünkü evdeki elektrik arzının büyük çoğunluğu 1-fazdır. 3.7 kW'tan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak sorun olmaz, ancak BMW 330e sadece 3.7 kW'a kadar şarj edebilir. Aşağıdaki tablo, 3.7 kW AC'ye kadar güç kabul eden bir BMW 330e'yi şarj etmek için yaklaşık süreleri göstermektedir. Süreler %100 şarj için verilmiştir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Geçerli Değil

Geçerli Değil

3 saat

3 saat

3 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamların not edilmesi gerekmektedir rehber niteliğindedir. BMW 330e'nizin şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - öncelikle, %0'dan şarj etmenin çok nadir bir durum olması gerektiği, yani şarj sürelerinin tamamen belirleyici olmadığı anlamına gelir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, araçtaki mevcut şarj durumu ve yukarıda belirtilen batarya ömrünüzü koruyan güvenlik kısıtlamaları bulunur.

BMW 330e şarj maliyetleri:

Standart 12 kWh bataryaya sahip bir BMW 330e'nin şarj maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve batarya kapasitesi ve sağlığı, bataryanın yaşı ve mevcut şarj durumu gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca, evde şarj için 28p/kWh'lik standart bir tarifeyi varsayarlar.

Tür Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına Maliyet
Ev £2.98 9.62p
Halka Açık Hızlı N/A N/A

BMW 330e için halka açık şarj ağı:

Birleşik Krallık'ta halka açık EV şarj noktaları geniş çapta mevcuttur. Bazı şarj noktaları ücretsizdir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişir, ancak çoğu kullanım öncesinde bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim, ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı aracılığıyla sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucular kurmaya başlamıştır, bu da bazı şarj noktalarının hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelir.

Şarj tarifeleri, bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyet olarak belirlenir.


BMW 330e için evde şarj:

BMW 330e, bir Tip 2 konektörüne sahiptir, bu da bir Tip 2 ev şarj noktası veya 3-pin-to-Tip 2 kablosuna ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung, aşağıdaki çözümleri sunar:

Vorsprung Akıllı WallBox Tip 2, eviniz için 7.4kW 32A çıkışlı bir bağlı şarj noktasıdır. Akıllı Wallbox, şarj noktanıza bağlanan ve planlı şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlayan bir uygulama ile birlikte gelir!

Vorsprung Wallbox Tip 2, uygulama entegrasyonu dışında tüm aynı özelliklere sahiptir. Basit ve anlaşılır, tak ve çalıştır çözümüdür.

Vorsprung Untethered Soket bir Tip 2 sokettir – bu çözüm, zaten bir kabloya sahip olanlar veya sık sık kamu şebekelerinde şarj edenler için harikadır, çünkü kamu ve ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Soket, 7.4kW'a kadar çıkış sağlar.

Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür – basitçe standart UK-3-Pin prizine takın! Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı bir amperaj seçiciye sahiptir, yani şarj için 6A ile 13A arasında seçim yapabilirsiniz.


BMW 330e için Şarj Cihazlarını Satın Al
Bloga dön