Audi A6 TFSI e

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için, "Audi A6 TFSI e için Ürünler" bölümüne bakın. 

Genel Bakış:

Audi A6 TFSI e, 14.1 kWh bir bataryaya sahiptir ve gerçek dünya menzili 29 mil olarak belirlenmiştir. Audi A6 TFSI e, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Type 2 şarj standardını kullanır. Audi A6 TFSI e'nin hızlı şarj yetenekleri yoktur. Type 2 girişi, evde veya halka açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj ederken kullanılır. Audi A6 TFSI e'nin şarj girişi sol tarafta - ön kısımda bulunur.

Yavaş / Hızlı: Type 2
Maksimum AC 1-faz oranı: 7.4 kW
Maksimum AC 3-faz oranı: 7.4 kW

 

Audi A6 TFSI e, hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, 3-pin-to-Type 2 kablo ile gerçekleşirken, hızlı şarj için Type 2-to-Type 2 kablo gerekecektir, bunlardan biri aracınızı ilk satın aldığınızda dahil olabilir. Alternatif olarak, bağlı bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

Audi A6 TFSI e'nizi şarj etmek için, sürücü konektörü girişe takar. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları / iş yeri şarj cihazları ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj etmeye başlar.

Öte yandan, halka açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirecektir - bu bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullanıcının temassız kartını sunmasını gerektiren ödeme-olarak-kullan şarj cihazları da olabilir. Araç, bağlantıyı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj etmeye başlayacaktır.

Audi A6 TFSI e'nin şarj edilmesi ne kadar sürer?

Audi A6 TFSI e, Type 2 AC şarj için 1-faz 7.4 kW yerleşik bir şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz kapasitesine sahip olabilir ancak bu evde şarj ederken faydalı değildir çünkü çoğu ev elektrik kaynağı 1-fazdır. 7.4 kW'dan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak bir sorun değildir, ancak Audi A6 TFSI e sadece 7.4 kW'a kadar şarj edebilecektir. Aşağıdaki tablo, 7.4 kW AC'ye kadar güç kabul eden bir Audi A6 TFSI e'nin yaklaşık şarj süresini göstermektedir. Süreler %100 şarj içindir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Geçerli Değil

Geçerli Değil

2 saat

2 saat

4 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamların not edilmesi gerekmektedir bir rehberdir. Audi A6 TFSI e'nizi şarj etme süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - öncelikle, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalıdır, bu da şarj sürelerinin tamamen belirleyici olmadığı anlamına gelir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, araçtaki mevcut şarj durumu ve yukarıda belirtilen güvenlik kısıtlamaları yer alır, bu da pil ömrünüzü korur.

Audi A6 TFSI e şarj maliyetleri:

Standart 14.1 kWh bataryaya sahip Audi A6 TFSI e'nin şarj maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve batarya kapasitesi ve sağlığı, bataryanın yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca, evde şarj için standart bir 28p/kWh tarifesi varsayılmaktadır.

Tür Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £3.56 12.29p
Halk Hızlı N/A N/A

Audi A6 TFSI e için halka açık ağda şarj:

Birleşik Krallık'ta halka açık EV şarj noktaları geniş çapta mevcuttur. Bazı şarj noktaları ücretsizdir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişir, ancak çoğu kullanımdan önce bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim, ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı aracılığıyla sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucuları kurmaya başlamıştır, bu da bazı şarj noktalarının hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelir.

Şarj tarifeleri, bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyet içerir.


Evde Audi A6 TFSI e şarjı:

Audi A6 TFSI e, bir Tip 2 konektörüne sahiptir, bu da bir Tip 2 ev şarj noktası veya 3 pimden Tip 2 kabloya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung aşağıdaki çözümleri sunar:

Vorsprung Smart WallBox Type 2, eviniz için bağlı bir şarj noktasıdır ve 32A'da 7.4kW çıkış sağlar. Smart Wallbox, şarj noktanıza bağlanan ve planlı şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlayan bir uygulama içerir!

Vorsprung Wallbox Type 2, uygulama entegrasyonu hariç tüm aynı özellikleri içerir. Basit ve anlaşılır, tak ve çalıştır çözümüdür.

Vorsprung Untethered Soket bir Tip 2 sokettir – bu çözüm, zaten bir kablosu olanlar veya halka açık ağlarda sık sık şarj edenler için harikadır, çünkü hem halka açık hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Soket, 7.4kW'a kadar çıkış sağlar.

Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür – sadece standart UK-3-Pin prizine takın! Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı, 6A ile 13A arasında seçim yapmanıza olanak tanıyan bir amperaj seçiciye sahiptir.


Audi A6 TFSI e için Şarj Cihazları Satın Al
Bloga dön