Neden Hibrit Arabalar Uzun Vadede Daha Pahalı Olabilir

Hem elektrik motorlarını hem de benzin/dizel motorlarını güç için kullanan hibrit arabalar, genellikle çevre dostu bir seçenek olarak tanıtılır. Ancak, bu arabalar yüksek fiyatları ve gerçek dünya yakıt ekonomilerinin beklentilerin altında kalması nedeniyle size daha pahalıya mal olabilir. Hibritler şehir içi sürüşlerde son derece yakıt tasarruflu olabilirken, otoyollardaki uzun yolculuklar beklenildiği kadar verimli olmayabilir.

Otoyollar, köy yolları ve şehir içi sürüş gibi çeşitli yol tiplerini içeren 160 millik bir sürüş sırasında, resmi yakıt tüketim değeri 72.4mpg olan dizel-elektrik Citroen DS5 ile sadece 44.0mpg yakıt ekonomisi elde ettik. Bu, makul hızlarda sürmemize rağmen böyle oldu.

Ancak, asıl maliyet hibrit modellerin geleneksel versiyonlara göre sahip olduğu primdir. En üst donanım DS5 Hybrid4 200 DStyle, tam £34,430 maliyetindeyken, benzer donanımlı benzinli ve dizel modeller £29,700'dan daha düşük bir fiyatla bulunabilir. Kağıt üzerinde hibrit daha yakıt tasarruflu olsa da, hibritin başlangıç maliyetini telafi etmek için önemli bir mesafe kat etmeniz gerekir.

Ayrıca, hibrit şanzıman sürüş açısından hoş olmayabilir, gaz pedalına bastığınızda araba hızlanmadan önce bir gecikme olabilir. Sonuç olarak, benzinli veya dizel seçenek, çoğu araba alıcısı için genellikle daha tercih edilir.

Yakıt tasarruflu Lexus hibriti bile benzinli versiyondan daha maliyetli olabilir. Hibrit 65.7mpg yakıt ekonomisi iddia ederken, benzinli 32.8mpg iddia ediyor, hibrit genellikle benzinli seçeneğe göre yaklaşık £2,500 daha pahalıdır. Üç yıl boyunca 24,000 mil sürüş yapan tipik bir sahip, iddia edilen ekonomi rakamlarına göre yakıt faturalarında sadece £1,850 tasarrufla hibrit ile yine de zararda olabilir.

Hibrit, benzinlinin yıllık £265 vergi faturasına kıyasla ücretsiz araç vergisi sunarken, hibrit genellikle şehir içi sürüşlerde daha yakıt tasarrufludur, çünkü düzenli frenleme pilleri şarj edebilir. Şehirde otoyollardan daha fazla sürüş yapanlar muhtemelen hibritten fayda sağlayacakken, sürüş zamanının çoğunu otoyollarda geçirenler benzinli bir araba ile daha iyi durumda olabilir.
Bloga dön