1 af 4
National Grid Experiments with Vehicle-to-Grid Scheme to Alleviate Grid Pressure

National Grid eksperimenterer med Vehicle-to-Grid-ordning for at mindske trykket på nettet

Efterhånden som antallet af elektriske køretøjer (EV'er) på vejene stiger, øges også presset på elnettet. Dette skyldes, at EV'er typisk lades op derhjemme i spidsbelastningstider, hvor efterspørgslen efter elektricitet allerede er høj.

For at hjælpe med at afhjælpe dette pres eksperimenterer National Grid med en ny ordning kaldet vehicle-to-grid (V2G). V2G giver EV-ejere mulighed for at bruge deres bilbatterier til at lagre og aflade elektricitet. I spidsbelastningstider, hvor efterspørgslen efter elektricitet er høj, kan EV-ejere sælge deres overskydende elektricitet tilbage til nettet. Dette kan hjælpe med at balancere nettet og reducere behovet for nye kraftværker.

Sådan fungerer V2G

V2G fungerer ved at bruge en speciel oplader, der giver EV-ejere mulighed for at forbinde deres bil til nettet. Når bilen ikke er i brug, kan batteriet bruges til at lagre elektricitet. I spidsbelastningstider, hvor efterspørgslen efter elektricitet er høj, kan batteriet aflades tilbage i nettet.

National Grid kører i øjeblikket en prøve med V2G med 135 husstande i Storbritannien. Deltagerne i forsøget bliver betalt 60p per time for hver kilowatt-time elektricitet, de leverer til nettet i spidsbelastningstider. Forsøget forventes at vare i to år.

Potentielle fordele ved V2G

V2G har potentiale til at give en række fordele, herunder:

  • Afhjælpning af nettryk: V2G kan hjælpe med at afhjælpe nettryk ved at balancere efterspørgslen efter elektricitet.
  • Reduktion af emissioner: V2G kan hjælpe med at reducere emissioner ved at reducere behovet for nye kraftværker.
  • Skabelse af nye indtægtsstrømme: EV-ejere kan tjene penge ved at sælge deres overskydende elektricitet tilbage til nettet.
  • Forbedring af netresiliens: V2G kan hjælpe med at forbedre netresiliens ved at give en backup-kilde til elektricitet under nødsituationer.

Konklusion

National Grids V2G-forsøg er en lovende udvikling, der kan hjælpe med at gøre Storbritanniens elnet mere bæredygtigt. Hvis forsøget er en succes, kan det blive udrullet til flere husstande i fremtiden.

Tilbage til blog