Toyota Prius

EV Şarj Cihazları ve Kablolar için, "Toyota Prius Ürünleri"ne bakın. 

Genel Bakış:

Toyota Prius, gerçek dünya menzili 31 mil olan 8.8 kWh bataryaya sahiptir. Toyota Prius, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Tip 2 şarj standardını kullanır. Toyota Prius'un hızlı şarj yetenekleri yoktur. Tip 2 girişi, evde veya halka açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj edilirken kullanılır. Toyota Prius'un şarj girişi sağ arka tarafta bulunur.

Yavaş / Hızlı: Tip 2
Maksimum AC 1-faz oranı: 3.7 kW
Maksimum AC 3-faz oranı: 3.7 kW

 

Toyota Prius hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, 3-pin-to-Type 2 kablo ile gerçekleşirken, hızlı şarj için Type 2-to-Type 2 kablo gerekecektir, bunlardan biri aracınızla birlikte ilk satın aldığınızda dahil olabilir. Alternatif olarak, bağlı bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

Toyota Prius'unuzu şarj etmek için sürücü konektörü girişe takar. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev / işyeri şarj cihazları ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj olmaya başlar.

Öte yandan, halka açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirecektir - bu, bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullanıcının temassız kartını sunmasını gerektiren ödeme yap-şarj cihazları da olabilir. Araç, bağlantı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj olmaya başlayacaktır.

Toyota Prius'u şarj etmek ne kadar sürer?

Toyota Prius, Tip 2 AC şarj için 1-faz 3.7 kW yerleşik şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz kapasitesine sahip olabilir ancak bu evde şarj ederken faydalı değildir, çünkü evlerin büyük çoğunluğunun elektrik kaynağı 1-fazdır. 3.7 kW'dan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak sorun değildir, ancak Toyota Prius sadece 3.7 kW'a kadar şarj edebilir. Aşağıdaki tablo, 3.7 kW AC'ye kadar güç kabul eden bir Toyota Prius'u şarj etmek için yaklaşık süreyi göstermektedir. Süreler %100 şarj içindir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Geçerli Değil

Geçerli Değil

3 saat

3 saat

3 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamların not edilmesi rehber niteliğindedir. Toyota Prius'unuzun şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - öncelikle, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalıdır, bu da şarj sürelerinin tamamen gösterge niteliğinde olmadığını gösterir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, araçtaki mevcut şarj durumu ve yukarıda belirtilen güvenlik kısıtlamaları yer alır, bu da batarya ömrünüzü korur.

Toyota Prius'u şarj etmenin maliyetleri:

Standart 8.8 kWh bataryaya sahip bir Toyota Prius'u şarj etmenin maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve batarya kapasitesi ve sağlığı, bataryanın yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca evde şarj için standart bir 28p/kWh tarifesi varsayılmaktadır.

Tür Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £3.41 11.01p
Halka Açık Hızlı N/A N/A

Toyota Prius için halka açık ağ şarjı:

Birleşik Krallık'ta halka açık EV şarj noktaları yaygın olarak mevcuttur. Bazı şarj noktaları ücretsizdir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişir, ancak çoğu kullanım öncesinde bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim genellikle ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı aracılığıyla sağlanır.

Son zamanlarda ağlar, temassız kart okuyucularını kurmaya başladı, bu da bazı şarj noktalarının hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelir.

Şarj tarifeleri, bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyetten oluşur.


Evde Toyota Prius Şarjı:

Toyota Prius, bir Type 2 konektörüne sahiptir, bu da bir Type 2 ev şarj noktası veya bir 3-pin-to-Type 2 kabloya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung aşağıdaki çözümleri sunar:

Vorsprung Smart WallBox Type 2, eviniz için bağlı bir şarj noktasıdır ve 32A'da 7.4kW çıkış sağlar. Smart Wallbox, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama içerir ve planlı şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlar!

Vorsprung Wallbox Type 2, uygulama entegrasyonu hariç tüm aynı özellikleri içerir. Basit ve anlaşılır, tak-çalıştır bir çözümdür.

Vorsprung Bağımsız Soket, bir Tip 2 sokettir – bu çözüm, zaten bir kablosu olanlar veya kamu şebekelerinde sık sık şarj edenler için harikadır, çünkü bu, hem kamu hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Bağımsız Soket, 7.4kW'a kadar çıkış sağlar.

Vorsprung 3-Pin'den Tip 2'ye Şarj Cihazı, geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür – standart UK-3-Pin prizine takmanız yeterlidir! Vorsprung 3-Pin'den Tip 2'ye Şarj Cihazı, 6A ile 13A arasında şarj için seçim yapmanıza olanak tanıyan bir amperaj seçiciye sahiptir.


Toyota Prius için Şarj Cihazlarını Satın Al
Bloga dön