MG HS EV

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için, "MG HS EV İçin Ürünler" sayfasına bakın.

Genel Bakış:

MG HS EV, 27 mil gerçek dünya menzili sağlayan 16.6 kWh bir bataryaya sahiptir. MG HS EV, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Tip 2 şarj standardını kullanır. MG HS EV'nin hızlı şarj yetenekleri yoktur. Tip 2 giriş, evde veya halka açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj edilirken kullanılır. MG HS EV'nin şarj girişi sağ tarafta - arka kısımda bulunur.

Yavaş / Hızlı: Tip 2
Maksimum AC 1-faz oranı: 3.7 kW
Maksimum AC 3-faz oranı: 3.7 kW

 

MG HS EV, hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, bir 3-pin-to-Tip 2 kablo ile gerçekleşir, hızlı şarj ise bir Tip 2-to-Tip 2 kablo gerektirir, bunlardan biri aracınızla birlikte ilk satın alındığında dahil olabilir. Alternatif olarak, bağlı bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

MG HS EV'nizi şarj etmek için sürücü, konektörü girişe takacaktır. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları/işyeri şarj cihazları herhangi bir ek işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj olmaya başlayacaktır.

Öte yandan, halka açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirecektir - bu bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullanıcıdan temassız kartlarını sunmalarını gerektiren ödeme-olarak-kullan şarj cihazları da olabilir. Araç, bağlantıyı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj olmaya başlayacaktır.

MG HS EV'yi şarj etmek ne kadar sürer?

MG HS EV, Tip 2 AC şarj için 1-faz 3.7 kW yerleşik bir şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz yeteneğine sahip olabilir, ancak bu evde şarj ederken kullanışlı değildir, çünkü ev elektriği tedariklerinin büyük çoğunluğu 1-fazdır. 3.7 kW'dan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak bir sorun değildir, ancak MG HS EV sadece 3.7 kW'a kadar şarj olabilir. Aşağıdaki tablo, 3.7 kW AC'ye kadar güç kabul eden bir MG HS EV'yi şarj etme süresini yaklaşık olarak göstermektedir. Süreler %100 şarj içindir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Yok

Yok

3 saat

5 saat

5 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamların not edilmesi gerekmektedir bir rehberdir. MG HS EV'nizin şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - öncelikle, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalıdır, bu da şarj sürelerinin tamamen göstergelik olmadığını anlamına gelir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, aracın mevcut şarj durumu ve yukarıda belirtilen güvenlik kısıtlamaları, pil ömrünüzü koruyan unsurlardır.

MG HS EV'nin şarj maliyetleri:

Standart 16.6 kWh bataryalı MG HS EV'nin şarj maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve pil kapasitesi ve sağlığı, pilin yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca, evde şarj için 28p/kWh'lik standart bir tarifeyi varsayarlar.

Tür Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £4.15 15.38p
Halka Açık Hızlı N/A N/A

MG HS EV için halka açık ağ şarjı:

Birleşik Krallık'ta halka açık EV şarj noktaları geniş bir şekilde mevcuttur. Bazı şarj noktaları ücretsizdir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişir, ancak çoğu kullanım öncesinde bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim, ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı aracılığıyla sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucular kurmaya başlamış olup, bazı şarj noktalarının hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelir.

Şarj tarifeleri, bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyetten oluşur.


MG HS EV için Evde Şarj:

MG HS EV, bir Tip 2 konektör içerir, bu da bir Tip 2 ev şarj noktası veya bir 3-pin'den Tip 2 kabloya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung aşağıdaki çözümleri sunar:

Vorsprung Akıllı Duvar Kutusu Tip 2, eviniz için bağlı bir şarj noktasıdır ve 32A'da 7.4kW çıkış sağlar. Akıllı Duvar Kutusu, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama içerir ve planlı şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlar!

Vorsprung Duvar Kutusu Tip 2, uygulama entegrasyonu dışında tüm aynı özelliklere sahiptir. Basit ve anlaşılır, tak-çalıştır bir çözümdür.

Vorsprung Untethered Soket bir Tip 2 soketidir – bu çözüm, zaten bir kablosu olanlar veya genellikle kamu şebekelerinde şarj edenler için harikadır, çünkü hem kamu hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Soket, 7.4kW'a kadar çıkış yapar.

Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür – sadece standart UK-3-Pin prizine takın! Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı, 6A ile 13A arasında şarj için amperaj seçicisi içerir.


MG HS EV için Şarj Cihazlarını Satın Al
Bloga dön