Mercedes-Benz C 350e

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için, "Mercedes-Benz C 350e için Ürünler" bölümüne bakın. 

Genel Bakış:

Mercedes-Benz C 350e, 16 mil gerçek dünya menzili sağlayan 6.2 kWh bataryaya sahiptir. Mercedes-Benz C 350e, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Tip 2 şarj standardını kullanır. Mercedes-Benz C 350e'nin hızlı şarj yetenekleri yoktur. Tip 2 giriş, evde veya halka açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj ederken kullanılır. Mercedes-Benz C 350e'nin şarj girişi sağ tarafta - arka kısımda bulunur.

Yavaş / Hızlı: Tip 2
Maksimum AC 1-faz oranı: 3.7 kW
Maksimum AC 3-faz oranı: 3.7 kW

 

Mercedes-Benz C 350e, hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, 3 pinli-Tip 2 kablo aracılığıyla gerçekleşirken, hızlı şarj için bir Tip 2-Tip 2 kablo gerekecektir; bu kablo, aracınızı ilk satın aldığınızda dahil edilmiş olabilir. Alternatif olarak, bağlı bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

Mercedes-Benz C 350e'nizi şarj etmek için, sürücü konektörü girişe takacaktır. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesiyle iletişim kurar. Ev şarj cihazları/işyeri şarj cihazları ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj olmaya başlayacaktır.

Öte yandan, halka açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirecektir - bu, bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullanıcının temassız kartını sunmasını gerektiren ödeme-olarak-kullan şarj cihazları da vardır. Araç, bağlantı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj olmaya başlayacaktır.

Mercedes-Benz C 350e'yi şarj etmek ne kadar sürer?

Mercedes-Benz C 350e, Tip 2 AC şarj için 1-faz 3.7 kW yerleşik bir şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı, daha yüksek bir 3-faz yeteneğine sahip olabilir ancak bu evde şarj ederken kullanışlı değildir, çünkü ev elektriği tedariklerinin büyük çoğunluğu 1-fazdır. 3.7 kW'ın üzerinde çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak sorun değildir, ancak Mercedes-Benz C 350e yalnızca 3.7 kW'a kadar şarj edebilir. Aşağıdaki tablo, 3.7 kW AC'ye kadar güç kabul eden bir Mercedes-Benz C 350e'yi şarj etmek için yaklaşık süreleri göstermektedir. Süreler %100 şarj içindir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Geçerli Değil

Geçerli Değil

2 saat

2 saat

2 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamlarınnot edilmesi gerekmektedir rehber niteliğindedir. Mercedes-Benz C 350e'nizin şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - başlangıç olarak, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalıdır, bu nedenle şarj süreleri tamamen belirleyici değildir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, aracın mevcut şarj durumu ve yukarıda bahsedilen, pil ömrünüzü koruyan güvenlik kısıtlamaları yer alır.

Mercedes-Benz C 350e'yi şarj etmenin maliyetleri:

Mercedes-Benz C 350e'yi, standart 6.2 kWh pil ile şarj etmenin maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve pil kapasitesi ve sağlığı, pilin yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca, evde şarj için standart 28p/kWh tarifesi varsayılmaktadır.

Tür Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £2.02 12.65p
Halka Açık Hızlı N/A N/A

Mercedes-Benz C 350e için halka açık ağ şarjı:

Birleşik Krallık'ta halka açık EV şarj noktaları yaygın olarak bulunmaktadır. Bazı şarj noktaları ücretsiz olarak kullanılabilir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında farklılık gösterir, ancak çoğu kullanım öncesinde bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim genellikle ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kart aracılığıyla sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucuları kurmaya başlamıştır, bu da bazı şarj noktalarının hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeden kullanılabileceği anlamına gelir.

Şarj tarifeleri, bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyetten oluşur.


Mercedes-Benz C 350e için Evde Şarj:

Mercedes-Benz C 350e, bir Type 2 konektörüne sahiptir, bu da bir Type 2 ev şarj noktası veya bir 3-pin-to-Type 2 kablosuna ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung aşağıdaki çözümleri sunar:

Vorsprung Smart WallBox Type 2, eviniz için 7.4kW çıkışa sahip, 32A'lik bir bağlı şarj noktasıdır. Smart Wallbox, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama içerir ve planlanmış şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlar!

Vorsprung Wallbox Type 2 uygulama entegrasyonu dışında tüm aynı özelliklere sahiptir. Basit ve anlaşılır, tak-ve-çalıştır çözümüdür.

Vorsprung Untethered Soket, Tip 2 soketidir – bu çözüm, zaten bir kablosu olanlar veya sık sık kamu ağlarında şarj edenler için harikadır, çünkü hem kamu hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Soket, 7.4kW'a kadar çıkış sağlar.

Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı, geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür – sadece standart bir UK-3-Pin prizine takın! Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı, 6A ile 13A arasında şarj yapmanıza olanak tanıyan bir amperaj seçiciye sahiptir.


Mercedes-Benz C 350e için Şarj Cihazlarını Satın Al
Bloga dön