Lexus UX 300E

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için, "Lexus UX 300E Ürünleri" bölümüne bakın. 

Genel Bakış:

Lexus UX 300E, 167 mil gerçek dünya menziline sahip 54,3 kWh batarya ile çalışır. CCS şarj standardına sahiptir, bu da AC ve DC giriş portunun birleşik olduğu anlamına gelir. Evde şarj, Type 2 konnektör için olan girişin üst kısmını kullanır, aynı zamanda halka açık yavaş şarj ve hızlı-AC şarj noktaları için de kullanılır. Hızlı DC şarj, girişin hem üst hem de alt kısmını kullanır. Hızlı DC şarj sadece halka açık EV şarj istasyonlarında mümkündür. Lexus UX 300E`nin şarj girişi sağ tarafta - arka kısımda bulunur. 

Yavaş / Hızlı: Type 2 Hızlı: CCS
Maksimum AC 1-faz hızı: 6.6 kW
Maksimum AC 3-faz hızı: 6.6 kW
Maksimum DC hızı: 35 kW

 

Lexus UX 300E, halka açık şarj noktalarında yavaş, hızlı ve hızlı şarj dahil olmak üzere çeşitli şarj hızlarına sahiptir (not: hızlı şarj, ağın kullanılabilirliğine bağlıdır). Yavaş şarj, 3-pin-to-Type 2 kablo ile gerçekleşirken, hızlı şarj için Type 2-to-Type 2 kablo gerekecektir, bunlardan biri aracınızla birlikte ilk satın alındığında dahil edilebilir. Hızlı şarj, aracın bağlı olduğu bir CCS konnektörü gerektirir (bu, şarj ünitesinin bir parçası olduğu anlamına gelir). 

Lexus UX 300E`yi şarj etmek için, AC veya DC ile, sürücü konektörü girişe takacaktır. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları/işyeri şarj cihazları ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj işlemine başlar. 

Öte yandan, halka açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirecektir - bu, bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullanıcının temassız kartını sunmasını gerektiren öde-geç şarj cihazları da olabilir. Araç, bağlantı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj işlemine başlayacaktır. 

 Bir Lexus UX 300E`yi şarj etmek ne kadar sürer? 

Lexus UX 300E, Type 2 AC şarj için 1-faz 6.6 kW yerleşik şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz kapasitesine sahip olabilir, ancak bu evde şarj ederken kullanışlı değildir, çünkü ev elektrik tedariklerinin büyük çoğunluğu 1-fazdır. 6.6 kW`tan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak sorun değildir, ancak Lexus UX 300E sadece 6.6 kW`a kadar şarj edebilir. Aşağıdaki tablo, 35 kW DC ve 6.6 kW AC`ye kadar güç kabul eden Lexus UX 300E`yi yaklaşık olarak şarj etme süresini göstermektedir. Süreler, hızlı şarj dışında tümü için %100 şarj için verilmiştir, hızlı şarj ise çoğu hızlı şarj cihazının pili korumak ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak için %100 şarjdan çok önce gücü azaltması veya kesmesi nedeniyle %0-80 olarak belirtilmiştir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

20 dakika

40 dakika

8 saat

8 saat

15 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamların bir kılavuz olduğunu lütfen unutmayın. Lexus UX 300E'nizin şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - başlangıç olarak, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalıdır, bu da şarj sürelerinin tamamen gösterge niteliğinde olmadığını gösterir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, araçtaki mevcut şarj durumu ve yukarıda belirtilen güvenlik kısıtlamaları yer alır; bu kısıtlamalar pil ömrünüzü korur. 

Lexus UX 300E'nin şarj maliyetleri: 

Standart 54.3 kWh bataryaya sahip bir Lexus UX 300E'nin şarj maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve batarya kapasitesi ve sağlığı, bataryanın yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca evde şarj için 28p/kWh ve halka açık şarj cihazları için 44p/kWh'lik standart bir tarife varsayılmaktadır.

 Tür Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £14.47 8.67p
Halka Açık Hızlı £22.74 13.62p

Lexus UX 300E için halka açık şarj ağı:

Birleşik Krallık'ta halka açık EV şarj noktaları yaygın olarak bulunmaktadır. Bazı şarj noktaları ücretsizdir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişir, ancak çoğu kullanım öncesinde bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim genellikle ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı aracılığıyla sağlanır. 

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucuları kurmaya başlamıştır, bu da bazı şarj noktalarının kullanım için hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelir. 

Şarj tarifeleri bir bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyetten oluşur. 


Lexus UX 300E için Evde Şarj:

Lexus UX 300E, Tip 2 konektör ile donatılmıştır, bu da bir Tip 2 ev şarj noktası veya 3-pin'den Tip 2'ye kabloya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung aşağıdaki çözümleri sunmaktadır:

Vorsprung Smart WallBox Type 2 eviniz için 32A'da 7.4kW çıkışa sahip bir bağlı şarj noktasıdır. Smart Wallbox, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama içerir, bu da planlanmış şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlar! 

Vorsprung Wallbox Type 2 aynı özelliklerin tümünü uygulama entegrasyonu hariç tutarak sunar. Basit ve sade, tak-çalıştır bir çözümdür.

Vorsprung Untethered Socket bir Type 2 soketidir – bu çözüm, zaten bir kablosu olanlar veya sıkça halka açık ağlarda şarj edenler için harikadır, çünkü hem halka açık hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Socket 7.4kW'a kadar çıkış sağlar. 

Vorsprung 3-Pin to Type 2 Charger geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür – sadece standart UK-3-Pin prizine takın! Vorsprung 3-Pin to Type 2 Charger bir amperaj seçici içerir, bu da şarj için 6A ile 13A arasında seçim yapmanızı sağlar.  


Lexus UX 300E için Şarj Cihazlarını Satın Al
Bloga dön