Kia Optima PHEV

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için, "Kia Optima PHEV Ürünleri"ne bakın. 

Genel Bakış:

Kia Optima PHEV, gerçek dünya koşullarında 25 mil menzil sağlayan 11.3 kWh bataryaya sahiptir. Kia Optima PHEV, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Tip 2 şarj standardını kullanır. Kia Optima PHEV'nin hızlı şarj yetenekleri yoktur. Tip 2 girişi, evde veya halka açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj edilirken kullanılır. Kia Optima PHEV'nin şarj girişi sol taraf - önde bulunur.

Yavaş / Hızlı: Tip 2
Maksimum AC 1-faz hızı: 3.3 kW
Maksimum AC 3-faz hızı: 3.3 kW

 

Kia Optima PHEV, hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, 3-pin-to-Type 2 kablo ile gerçekleşirken, hızlı şarj için Type 2-to-Type 2 kablo gereklidir ve bu kablo aracınızla birlikte ilk satın aldığınızda dahil olabilir. Alternatif olarak, bağlı bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

Kia Optima PHEV'yi şarj etmek için, sürücü konektörü girişe takar. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları/iş yeri şarj cihazları, ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj etmeye başlar.

Öte yandan, halka açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirir - bu, bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullanıcının temassız kartını göstermesi gereken ödeme-şarj cihazları olabilir. Araç, bağlantı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj etmeye başlayacaktır.

Kia Optima PHEV'nin şarj edilmesi ne kadar sürer?

Kia Optima PHEV, Tip 2 AC şarjı için 1-faz 3.3 kW yerleşik şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz kapasitesine sahip olabilir, ancak evde şarj ederken bu kullanışlı değildir, çünkü ev elektriği tedariklerinin büyük çoğunluğu 1-fazdır. 3.3 kW'dan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak bir sorun değildir, ancak Kia Optima PHEV yalnızca 3.3 kW'a kadar şarj edebilir. Aşağıdaki tablo, 3.3 kW AC'ye kadar güç kabul eden bir Kia Optima PHEV'nin yaklaşık şarj sürelerini göstermektedir. Süreler %100 şarj için verilmiştir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Uygun Değil

Uygun Değil

4 saat

4 saat

4 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamların not edilmesi gerekir rehber niteliğindedir. Kia Optima PHEV'nizin şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - öncelikle, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalıdır, bu da şarj sürelerinin tamamen gösterge niteliğinde olmadığını anlamına gelir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, aracın mevcut şarj durumu ve yukarıda belirtilen güvenlik kısıtlamaları yer alır, bu da pil ömrünüzü korur.

Kia Optima PHEV'yi şarj etmenin maliyetleri:

Standart 11.3 kWh pil ile Kia Optima PHEV'yi şarj etmenin maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Lütfen bu rakamların tahmini olduğunu ve pil kapasitesi ve sağlığı, pilin yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu unutmayın. Ayrıca, evde şarj için standart 28p/kWh tarifesini varsayarlar.

Tür Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £2.8825 11.53p
Halka Açık Hızlı N/A N/A

Kia Optima PHEV için halka açık ağ şarjı:

Birleşik Krallık'ta halka açık EV şarj noktaları yaygın olarak mevcuttur. Bazı şarj noktaları ücretsizdir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişir, ancak çoğu kullanım öncesinde bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim genellikle ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı ile sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucular kurmaya başladılar, bu da bazı şarj noktalarının hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelir.

Şarj tarifeleri, bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyetten oluşur.


Kia Optima PHEV için Evde Şarj:

Kia Optima PHEV, bir Tip 2 konnektörüne sahiptir, bu da bir Tip 2 ev şarj noktası veya bir 3-pin'den Tip 2 kabloya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung aşağıdaki çözümleri sunar:

Vorsprung Akıllı WallBox Tip 2, eviniz için bağlı bir şarj noktasıdır ve 32A'da 7.4kW çıkışa sahiptir. Akıllı Wallbox, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama içerir ve planlı şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlar!

Vorsprung Wallbox Tip 2 aynı özelliklerin tümünü, uygulama entegrasyonu dışında. Basit ve anlaşılır, tak ve çalıştır bir çözümdür.

Vorsprung Kablosuz Soket bir Tip 2 sokettir – bu çözüm, halihazırda bir kablosu olanlar veya kamu ağlarında sıkça şarj edenler için harikadır, çünkü hem kamu hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Kablosuz Soket, 7.4kW'a kadar çıkış yapar.

Vorsprung 3-Pin'den Tip 2 Şarj Cihazı geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür – sadece standart UK-3-Pin prizine takın! Vorsprung 3-Pin'den Tip 2 Şarj Cihazı, 6A ile 13A arasında şarj için seçim yapmanızı sağlayan bir amperaj seçiciye sahiptir.


Kia Optima PHEV için Şarj Cihazlarını Satın Al
Bloga dön