Kia Ceed Sportwagon

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için "Kia Ceed Sportwagon Ürünleri" bölümüne bakın. 

Genel Bakış:

Kia Ceed Sportwagon, 8.9 kWh bataryaya sahip olup, gerçek dünya koşullarında 30 mil menzil sunar. Kia Ceed Sportwagon, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Type 2 şarj standardını kullanır. Kia Ceed Sportwagon'un hızlı şarj yetenekleri yoktur. Type 2 girişi, evde veya halka açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj edilirken kullanılır. Kia Ceed Sportwagon'un şarj girişi sol ön tarafta bulunur.

Yavaş / Hızlı: Type 2
Maks AC 1-faz oranı: 3.3 kW
Maks AC 3-faz oranı: 3.3 kW

 

Kia Ceed Sportwagon, hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, 3-pin-to-Type 2 kablo ile gerçekleşirken, hızlı şarj için Type 2-to-Type 2 kablo gerekecektir, bunlardan biri aracınızı ilk satın aldığınızda dahil olabilir. Alternatif olarak, bağlı bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

Kia Ceed Sportwagon'unuzu şarj etmek için sürücü, konektörü girişe takacaktır. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları/iş yeri şarj cihazları ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj etmeye başlar.

Öte yandan, halka açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirecektir - bu bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullan-at şarj cihazları, kullanıcının temassız kartını sunmasını gerektirecektir. Araç, bağlantı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj etmeye başlayacaktır.

Kia Ceed Sportwagon'u şarj etmek ne kadar sürer?

Kia Ceed Sportwagon, Type 2 AC şarj için 1-faz 3.3 kW yerleşik şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz yeteneğine sahip olabilir, ancak bu evde şarj ederken kullanışlı değildir, çünkü ev elektriği tedariklerinin büyük çoğunluğu 1-fazdır. 3.3 kW'tan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak sorun değildir, ancak Kia Ceed Sportwagon yalnızca 3.3 kW'a kadar şarj edebilir. Aşağıdaki tablo, 3.3 kW AC'ye kadar güç kabul eden Kia Ceed Sportwagon'u şarj etmek için yaklaşık süreleri göstermektedir. Süreler %100 şarj içindir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Yok

Yok

3 saat

3 saat

3 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamlarınnot edilmesi gerekmektedir bir rehberdir. Kia Ceed Sportwagon'unuzun şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - başlangıç olarak, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalıdır, bu nedenle şarj süreleri tamamen belirleyici değildir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, araçtaki mevcut şarj durumu ve yukarıda belirtilen pil ömrünüzü koruyan güvenlik kısıtlamaları bulunur.

Kia Ceed Sportwagon'un şarj maliyetleri:

Standart 8.9 kWh bataryaya sahip bir Kia Ceed Sportwagon'un şarj maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve batarya kapasitesi ve sağlığı, bataryanın yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca, evde şarj için standart bir 28p/kWh tarifesi varsayılmaktadır.

Tür Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £2.26 7.54p
Hızlı Kamu N/A N/A

Kia Ceed Sportwagon için kamu ağı şarjı:

Birleşik Krallık'ta yaygın olarak kamuya açık EV şarj noktaları bulunmaktadır. Bazı şarj noktaları ücretsizdir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişir, ancak çoğu kullanım öncesinde bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı ile sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucular kurmaya başlamış olup, bazı şarj noktalarının hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelmektedir.

Şarj tarifeleri bir bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyetten oluşur.


Kia Ceed Sportwagon için evde şarj:

Kia Ceed Sportwagon, bir Type 2 konektörüne sahiptir, yani bir Type 2 ev şarj noktası veya bir 3-pin-to-Type 2 kablosuna ihtiyacınız olacaktır. Vorsprung aşağıdaki çözümleri sunar:

Vorsprung Akıllı WallBox Type 2, eviniz için 7.4kW çıkışa sahip, 32A'lik bir bağlı şarj noktasıdır. Akıllı Wallbox, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama ile birlikte gelir ve planlanmış şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlar!

Vorsprung Wallbox Type 2 aynı özelliklerin tümünü, uygulama entegrasyonu dışında, içerir. Basit ve anlaşılır, tak-çalıştır bir çözümdür.

Vorsprung Untethered Socket, bir Tip 2 sokettir – bu çözüm, zaten bir kablosu olanlar veya sık sık kamu ağlarında şarj edenler için harikadır, çünkü hem kamu hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Socket, 7.4kW'a kadar çıkış yapar.

Vorsprung 3-Pin to Type 2 Charger, geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür – standart UK-3-Pin prizine takmanız yeterlidir! Vorsprung 3-Pin to Type 2 Charger, 6A ile 13A arasında seçim yapmanıza olanak tanıyan bir amper seçici özelliğine sahiptir.


Kia Ceed Sportwagon için Şarj Cihazlarını Satın Al
Bloga dön