Hyundai Santa Fe PHEV

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için, "Hyundai Santa Fe PHEV Ürünleri"ne bakın. 

Genel Bakış:

Hyundai Santa Fe PHEV, 31 mil gerçek dünya menziline sahip 13.8 kWh bataryaya sahiptir. Hyundai Santa Fe PHEV, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Type 2 şarj standardını kullanır. Hyundai Santa Fe PHEV hızlı şarj yeteneklerine sahip değildir. Type 2 giriş yuvası, evde veya halka açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj edilirken kullanılır. Hyundai Santa Fe PHEV'nin şarj girişi sağ tarafta - arka kısımda bulunur.

Yavaş / Hızlı: Type 2
Maksimum AC 1-faz oranı: 7.2 kW
Maksimum AC 3-faz oranı: 7.2 kW

 

Hyundai Santa Fe PHEV, hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, 3-pin-to-Type 2 kablosu aracılığıyla gerçekleşirken, hızlı şarj için Type 2-to-Type 2 kablosu gerekecektir ve bu kablo araç ilk satın alındığında birlikte verilebilir. Alternatif olarak, bağlı bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

Hyundai Santa Fe PHEV'nizi şarj etmek için, sürücü konektörü girişe takacaktır. Araç, bağlantının hatalı olmadığını doğrulamak, güç kaynağını kontrol etmek ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları/işyeri şarj cihazları ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj olmaya başlayacaktır.

Öte yandan, halka açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirecektir - bu, bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullanıcının temassız kartını sunmasını gerektiren ödeme-olarak-kullan şarj cihazları da olabilir. Araç, bağlantı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj olmaya başlayacaktır.

Hyundai Santa Fe PHEV'yi şarj etmek ne kadar sürer?

Hyundai Santa Fe PHEV, Type 2 AC şarjı için 1-faz 7.2 kW yerleşik şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek bir 3-faz yeteneğine sahip olabilir ancak bu, evde şarj ederken kullanışlı değildir çünkü ev elektriği tedariklerinin büyük çoğunluğu 1-fazdır. 7.2 kW'tan daha yüksek bir çıkışa sahip hızlı bir şarj cihazına bağlanmak sorun değildir, ancak Hyundai Santa Fe PHEV sadece 7.2 kW'a kadar şarj edebilecektir. Aşağıdaki tablo, Hyundai Santa Fe PHEV'yi şarj etmek için yaklaşık süreleri göstermektedir, bu süreler 7.2 kW AC'ye kadar güç kabul eder. Süreler %100 şarj içindir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Uygun Değil

Uygun Değil

2 saat

2 saat

4 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamlarınnot bir rehberdir. Hyundai Santa Fe PHEV'nizin şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - başlangıç olarak, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalıdır, bu da şarj sürelerinin tamamen belirleyici olmadığı anlamına gelir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, araçtaki mevcut şarj ve yukarıda belirtilen güvenlik kısıtlamaları yer alır, bu kısıtlamalar batarya ömrünüzü korur.

Hyundai Santa Fe PHEV'nin şarj maliyetleri:

Standart 13.8 kWh bataryaya sahip bir Hyundai Santa Fe PHEV'nin şarj maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Lütfen bu rakamların tahmini olduğunu ve batarya kapasitesi ve sağlığı, bataryanın yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu unutmayın. Ayrıca, evde şarj için 28p/kWh standart tarifesi varsayılmaktadır.

Tür Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £3.52 11.36p
Halka Açık Hızlı N/A N/A

Hyundai Santa Fe PHEV için halka açık ağ şarjı:

Birleşik Krallık'ta halka açık EV şarj noktaları yaygın olarak mevcuttur. Bazı şarj noktaları ücretsizdir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişiklik gösterir, ancak çoğu kullanım öncesi bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim genellikle ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı aracılığıyla sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucuları kurmaya başlamıştır, bu da bazı şarj noktalarının hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelir.

Şarj tarifeleri, bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyetten oluşur.


Hyundai Santa Fe PHEV için Evde Şarj:

Hyundai Santa Fe PHEV, bir Type 2 konektörüne sahiptir, bu da bir Type 2 ev şarj noktası veya 3-pin-to-Type 2 kablosuna ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung aşağıdaki çözümleri sunar:

Vorsprung Akıllı WallBox Type 2, eviniz için bağlı bir şarj noktasıdır ve 32A'da 7.4kW çıkışa sahiptir. Akıllı Wallbox, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama ile birlikte gelir ve planlı şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlar!

Vorsprung Wallbox Type 2 tüm özellikleri aynı olan, ancak uygulama entegrasyonu hariç. Basit ve anlaşılır, tak ve çalıştır bir çözümdür.

Vorsprung Untethered Socket bir Tip 2 sokettir – bu çözüm, zaten bir kablosu olanlar veya kamu ağlarında sık sık şarj edenler için harikadır, çünkü hem kamu hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Socket 7.4kW'a kadar çıkış yapar.

Vorsprung 3-Pin to Type 2 Charger geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür – standart İngiltere 3-Pin prizine takmanız yeterlidir! Vorsprung 3-Pin to Type 2 Charger, 6A ile 13A arasında seçim yapmanıza olanak tanıyan bir amperaj seçiciye sahiptir.


Hyundai Santa Fe PHEV için Şarj Cihazları Satın Al
Bloga dön