BMW iX1

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için, "BMW iX1 Ürünleri"ne bakın. 

Genel Bakış:

BMW iX1, 68 kWh bataryaya sahip olup, gerçek dünya menzili 231 mil olan bir araçtır. CCS şarj standardını kullanır, bu da AC ve DC giriş portlarının birleşik olduğu anlamına gelir. Evde şarj, üst kısımda bulunan ve Type 2 konektörü için olan giriş üzerinden yapılır, aynı zamanda kamuya açık yavaş şarj ve hızlı AC şarj noktaları için de kullanılır. Hızlı DC şarj, girişin hem üst hem de alt kısmını kullanır. Hızlı DC şarj yalnızca kamuya açık EV şarj istasyonlarında mümkündür. BMW iX1'in şarj girişi sağ arka tarafta bulunur. 

Yavaş / Hızlı: Type 2 Hızlı: CCS
Maksimum AC 1-faz hızı: 7.4 kW
Maksimum AC 3-faz hızı: 11 kW
Maksimum DC hızı: 130 kW

 

BMW iX1, yavaş, hızlı ve kamuya açık şarj noktalarında hızlı şarj gibi çeşitli şarj hızlarına sahiptir (not: hızlı şarj ağın mevcut olmasına bağlıdır). Yavaş şarj, 3-pin-to-Type 2 kablo ile yapılırken, hızlı şarj için Type 2-to-Type 2 kablo gerekecektir, bu kablo aracınızla birlikte ilk satın alındığında dahil olabilir. Hızlı şarj, aracın bağlı olduğu bir CCS konektörüne (şarj ünitesinin parçası olan) bağlanmasını gerektirir. 

BMW iX1'inizi şarj etmek için, ister AC ister DC olsun, sürücü konektörü girişe takar. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları/işyeri şarj cihazları ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj etmeye başlar. 

Öte yandan, kamuya açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirir - bu, bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullanıcının temassız kartını sunmasını gerektiren ödeme şarj cihazları da vardır. Araç, bağlantı ve hesap kontrolü doğrulandıktan sonra otomatik olarak şarj etmeye başlayacaktır. 

 BMW iX1'i şarj etmek ne kadar sürer? 

BMW iX1, Type 2 AC şarj için 1-faz 7.4 kW yerleşik şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz kapasitesine sahip olabilir ancak bu evde şarj ederken pek kullanışlı değildir, çünkü evlerin büyük çoğunluğu 1-faz elektrik kaynağına sahiptir. 7.4 kW'dan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak sorun değildir, ancak BMW iX1 yalnızca 7.4 kW'a kadar şarj edebilir. Aşağıdaki tablo, 130 kW DC ve 7.4 kW AC'ye kadar güç kabul eden BMW iX1'i şarj etmenin yaklaşık süresini göstermektedir. Zamanlar, hızlı şarj hariç tüm şarjlar için %100 şarj için verilmiştir, hızlı şarj için %0-80 olarak belirtilmiştir çünkü çoğu hızlı şarj cihazı, bataryayı korumak ve verimliliği maksimize etmek için %100 şarja ulaşmadan önce gücü azaltır veya keser.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

30 dakika

50 dakika

6 saat

9 saat

19 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamların bir rehber olduğunu lütfen unutmayın. BMW iX1'inizin şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - öncelikle, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalıdır, bu nedenle şarj süreleri tamamen gösterge niteliğinde değildir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, araçtaki mevcut şarj ve yukarıda bahsedilen, pil ömrünüzü koruyan güvenlik kısıtlamaları yer alır.

BMW iX1'in şarj maliyetleri:

Standart 68 kWh bataryalı bir BMW iX1'in şarj maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve pil kapasitesi ve sağlığı, pilin yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca, evde şarj için standart bir 28p/kWh tarifesi ve halka açık ağ şarj cihazları için 44p/kWh tarifesi varsayılmaktadır.

Tip Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £18.11 7.84p
Halka Açık Hızlı £28.43 12.31p

BMW iX1 için halka açık ağ şarjı:

Birleşik Krallık'ta halka açık EV şarj noktaları yaygın olarak bulunmaktadır. Bazı şarj noktaları ücretsizdir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişir, ancak çoğu kullanımdan önce bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim genellikle ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı aracılığıyla sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucular kurmaya başlamıştır, bu da bazı şarj noktalarının kullanım için bir hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelir.

Şarj tarifeleri bir bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyetten oluşur.


BMW iX1 için Evde Şarj:

BMW iX1, bir Tip 2 konektöre sahiptir, bu da bir Tip 2 ev şarj noktası veya bir 3-pin'den Tip 2'ye kabloya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung aşağıdaki çözümleri sunar:

Vorsprung Smart WallBox Type 2 eviniz için bağlı bir şarj noktasıdır, 32A'da 7.4kW çıkışa sahiptir. Smart Wallbox, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama içerir ve bu uygulama sayesinde programlı şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını yapabilirsiniz! 

Vorsprung Wallbox Type 2, uygulama entegrasyonu dışında tüm aynı özelliklere sahiptir. Basit ve anlaşılır, tak ve çalıştır çözümüdür.

Vorsprung Untethered Socket, Type 2 soketidir - bu çözüm, zaten bir kablosu olanlar veya sık sık halka açık ağlarda şarj edenler için harikadır, çünkü hem halka açık hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Socket 7.4kW'a kadar çıkış sağlar. 

Vorsprung 3-Pin'den Type 2'ye Şarj Cihazı, geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür - sadece standart UK-3-Pin prizine takın! Vorsprung 3-Pin'den Type 2'ye Şarj Cihazı, 6A ile 13A arasında şarj seçimi yapmanızı sağlayan bir amperaj seçiciye sahiptir.  


BMW iX1 için Şarj Cihazlarını Satın Al
Bloga dön