Audi Q3 TFSI e

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için, "Audi Q3 TFSI e için Ürünler" bölümüne bakın. 

Genel Bakış:

Audi Q3 TFSI e, 27 mil gerçek dünya menziline sahip 13 kWh bir bataryaya sahiptir. Audi Q3 TFSI e, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Type 2 şarj standardını kullanır. Audi Q3 TFSI e'nin hızlı şarj yetenekleri yoktur. Type 2 girişi, evde veya halka açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj ederken kullanılır. Audi Q3 TFSI e'nin şarj girişi sol tarafta, önde bulunur.

Yavaş / Hızlı: Type 2
Maksimum AC 1-faz oranı: 3.6 kW
Maksimum AC 3-faz oranı: 3.6 kW

 

Audi Q3 TFSI e, hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, 3-pin-to-Type 2 kablo aracılığıyla gerçekleşirken, hızlı şarj Type 2-to-Type 2 kablo gerektirir, bunlardan biri aracınızla birlikte ilk satın alındığında dahil olabilir. Alternatif olarak, bağlı bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

Audi Q3 TFSI e'nizi şarj etmek için, sürücü konektörü girişe takar. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları / iş yeri şarj cihazları ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj etmeye başlar.

Öte yandan, halka açık şarj cihazları bir aktivasyon süreci gerektirir - bu bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, kullanıcıdan temassız kartını sunmasını gerektiren ödeme-olarak-kullan şarj cihazları da vardır. Araç, bağlantı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj etmeye başlar.

Audi Q3 TFSI e'nin şarj edilmesi ne kadar sürer?

Audi Q3 TFSI e, Type 2 AC şarj için 1-faz 3.6 kW yerleşik şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz kapasitesine sahip olabilir, ancak evde şarj ederken bu kullanışlı değildir, çünkü evlerin büyük çoğunluğu 1-faz elektrik kaynağına sahiptir. 3.6 kW'dan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak sorun değildir, ancak Audi Q3 TFSI e yalnızca 3.6 kW'a kadar şarj edebilir. Aşağıdaki tablo, 3.6 kW AC'ye kadar güç kabul eden bir Audi Q3 TFSI e'nin yaklaşık şarj süresini göstermektedir. Süreler %100 şarj için geçerlidir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Uygun Değil

Uygun Değil

4 saat

4 saat

4 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamlarınnot rehberdir. Audi Q3 TFSI e'nin şarj süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır – başlangıç olarak, %0'dan şarj etmek çok nadir bir durum olmalıdır, bu da şarj sürelerinin tamamen belirleyici olmadığı anlamına gelir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, araçtaki mevcut şarj seviyesi ve yukarıda belirtilen, pil ömrünüzü koruyan güvenlik kısıtlamaları bulunmaktadır.

Audi Q3 TFSI e şarj maliyetleri:

13 kWh'lik standart bir bataryaya sahip Audi Q3 TFSI e'yi şarj etmenin maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve batarya kapasitesi ve sağlığı, bataryanın yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca, evde şarj için standart bir 28p/kWh tarifesi varsaymaktadırlar.

Tür Ortalama Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £3.25 12.04p
Halka Açık Hızlı N/A N/A

Audi Q3 TFSI e için kamu ağı şarjı:

Birleşik Krallık'ta kamuya açık EV şarj noktaları yaygın olarak mevcuttur. Bazı şarj noktaları ücretsiz kullanılabilir, ancak çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında farklılık gösterir, ancak çoğu, kullanımdan önce bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim, ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı aracılığıyla sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucuları kurmaya başlamış olup, bazı şarj noktalarının hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelmektedir.

Şarj tarifeleri, bağlantı ücreti (genellikle sabit bir oran), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyetten oluşur.


Audi Q3 TFSI e için Evde Şarj:

Audi Q3 TFSI e, bir Tip 2 konektörü içerir, bu da bir Tip 2 ev şarj noktası veya bir 3-pin'den Tip 2'ye kabloya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung aşağıdaki çözümleri sunar:

Vorsprung Smart WallBox Type 2 eviniz için 7.4kW çıkışa sahip bağlı bir şarj noktasıdır. Smart Wallbox, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama içerir ve planlı şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlar!

Vorsprung Wallbox Type 2, uygulama entegrasyonu dışında tüm aynı özelliklere sahiptir. Basit ve anlaşılır, tak ve çalıştır bir çözümdür.

Vorsprung Untethered Soket, Tip 2 bir sokettir – bu çözüm, zaten bir kablosu olanlar veya kamu ağlarında sıkça şarj edenler için harikadır, çünkü hem kamu hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Soket, 7.4kW'a kadar çıkış yapar.

Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı, geleneksel ev şarj çözümüdür – standart bir İngiltere 3-Pin prizine takmanız yeterlidir! Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı, 6A ile 13A arasında şarj yapmanıza olanak tanıyan bir amper seçiciye sahiptir.


Audi Q3 TFSI e için Şarj Cihazlarını Satın Al
Bloga dön