Audi A3 Sportback TFSI e

EV Şarj Cihazları ve Kabloları için "Audi A3 Sportback TFSI e için Ürünler" sayfasına bakın. 

Genel Bakış:

Audi A3 Sportback TFSI e, 13 kWh bataryaya sahip olup, gerçek dünya menzili 35 mil olan bir araçtır. Audi A3 Sportback TFSI e, tüm şarj gereksinimleri için kullanılan Type 2 şarj standardını kullanır. Audi A3 Sportback TFSI e'nin hızlı şarj yetenekleri yoktur. Type 2 girişi, evde veya halka açık yavaş ve hızlı AC noktalarında şarj ederken kullanılır. Audi A3 Sportback TFSI e'nin şarj girişi sol ön tarafta bulunur.

Yavaş / Hızlı: Type 2
Maksimum AC 1-faz hızı: 3.7 kW
Maksimum AC 3-faz hızı: 3.7 kW

 

Audi A3 Sportback TFSI e hem yavaş hem de hızlı şarj hızlarına sahiptir. Yavaş şarj, 3-pin-to-Type 2 kablosu ile gerçekleşirken, hızlı şarj için Type 2-to-Type 2 kablosu gerekecektir, bu kablolardan biri aracınızla birlikte ilk satın alındığında dahil olabilir. Alternatif olarak, kablolu bir şarj cihazı hızlı şarj sağlayabilir.

Audi A3 Sportback TFSI e'nizi şarj etmek için sürücü, konektörü girişe takar. Araç, bağlantının hatalı olmadığını, güç kaynağını doğrulamak ve şarjın güvenli bir şekilde başlamasını sağlamak için şarj ünitesi ile iletişim kurar. Ev şarj cihazları/işyeri şarj cihazları ek bir işlem gerektirmez, araç otomatik olarak şarj olmaya başlar.

Diğer yandan, halka açık şarj cihazları bir etkinleştirme süreci gerektirir - bu, bir RFID kartı veya uygulama şeklinde olabilir. Alternatif olarak, ödeme yap-şarj et şarj cihazları, kullanıcının temassız kartını sunmasını gerektirir. Araç, bağlantı ve hesap kontrollerini doğruladıktan sonra otomatik olarak şarj olmaya başlayacaktır.

Audi A3 Sportback TFSI e'nin şarj edilmesi ne kadar sürer?

Audi A3 Sportback TFSI e, Type 2 AC şarjı için 1-faz 3.7 kW yerleşik şarj cihazına sahiptir. Yerleşik şarj cihazı daha yüksek, 3-faz kapasitesine sahip olabilir, ancak bu evde şarj ederken kullanışlı değildir, çünkü evdeki elektrik arzlarının büyük çoğunluğu 1-fazdır. 3.7 kW'tan daha yüksek çıkışa sahip bir hızlı şarj cihazına bağlanmak sorun değildir, ancak Audi A3 Sportback TFSI e sadece 3.7 kW'a kadar şarj olabilir. Aşağıdaki tablo, 3.7 kW AC'ye kadar güç kabul eden bir Audi A3 Sportback TFSI e'nin yaklaşık şarj süresini göstermektedir. Süreler %100 şarj için verilmiştir.

Hızlı 100kW

Hızlı 50kW

Hızlı 22kW

Hızlı 7.4kW

Yavaş 3kW

Uygun Değil

Uygun Değil

4 saat

4 saat

4 saat

 

Ayrıca, yukarıda gösterilen rakamların dikkate alınması gerektiğini unutmayın. rehber niteliğindedir. Audi A3 Sportback TFSI e'nizi şarj etme süresini etkileyebilecek çeşitli faktörler vardır - öncelikle, %0'dan şarj etme çok nadir bir durum olmalıdır, bu da şarj sürelerinin tamamen gösterge niteliğinde olmadığı anlamına gelir. Diğer faktörler arasında sıcaklık, araçtaki mevcut şarj durumu ve yukarıda belirtilen pil ömrünüzü koruyan güvenlik kısıtlamaları yer alır.

Audi A3 Sportback TFSI e'yi şarj etme maliyetleri:

Standart 13 kWh bataryaya sahip bir Audi A3 Sportback TFSI e'yi şarj etme maliyetleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu rakamların tahmini olduğunu ve pil kapasitesi ve sağlığı, pilin yaşı ve mevcut kalan şarj gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayın. Ayrıca, evde şarj için standart 28p/kWh tarifesi varsayılmaktadır.

Tür Şarj Maliyeti Mil başına maliyet
Ev £3.29 9.4p
Halka Açık Hızlı N/A N/A

Audi A3 Sportback TFSI e için halka açık şarj ağı:

Birleşik Krallık'ta geniş çapta bulunan halka açık EV şarj noktaları mevcuttur. Bazı şarj noktaları ücretsiz olsa da, çoğu ödeme gerektirir. Ödeme yöntemi ağlar arasında değişiklik gösterir, ancak çoğu kullanım öncesinde bir hesap oluşturulmasını gerektirir ve erişim, ağ tarafından sağlanan bir uygulama veya RFID kartı aracılığıyla sağlanır.

Son zamanlarda, ağlar temassız kart okuyucular kurmaya başladı, bu da bazı şarj noktalarının bir hesap ve uygulama/RFID kartı gerektirmeyebileceği anlamına gelir.

Şarj tarifeleri, bağlantı ücreti (genellikle sabit bir ücret), şarj süresi başına maliyet ve/veya tüketilen enerji başına maliyetten oluşur.


Evde Audi A3 Sportback TFSI e Şarjı:

Audi A3 Sportback TFSI e, bir Type 2 konektörüne sahiptir, bu da bir Type 2 ev şarj noktası veya 3-pin-to-Type 2 kabloya ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Vorsprung şu çözümleri sunar:

Vorsprung Akıllı WallBox Type 2 eviniz için sabit bir şarj noktasıdır ve 32A'da 7.4kW çıkış sağlar. Akıllı Wallbox, şarj noktanıza bağlanan bir uygulama içerir ve programlı şarj, farklı şarj modları ve daha fazlasını sağlar!

Vorsprung Wallbox Type 2 uygulama entegrasyonu hariç tüm aynı özelliklere sahiptir. Basit ve anlaşılır, tak ve çalıştır bir çözümdür.

Vorsprung Untethered Soket, Tip 2 bir sokettir - bu çözüm, zaten bir kablosu olanlar veya sık sık kamu ağlarında şarj edenler için harikadır, çünkü hem kamu hem de ev şarj noktaları için tek bir kablo kullanmanıza olanak tanır. Vorsprung Untethered Soket, 7.4kW'a kadar çıkış sağlar.

Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı, geleneksel ev şarj cihazı çözümüdür - standart UK-3-Pin prizine takmanız yeterlidir! Vorsprung 3-Pin to Type 2 Şarj Cihazı, 6A ile 13A arasında şarj için seçim yapmanızı sağlayan bir amperaj seçiciye sahiptir.


Audi A3 Sportback TFSI e için Şarj Cihazlarını Satın Al
Bloga dön